![]() |
Samsun Ladik Gölü |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
admin
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2007 Konum: Didim Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1005 |
Alıntı Cevapla
Konu: Samsun Ladik GölüGönderim Zamanı: 25.Ağustos.2008 Saat 20:16 |
Bu fotoğrafı yaklaşık 18 yıl önce çekmiştim.
Samsun'un Ladik ilçesindeki bu güzel göl hakkında sürekli olumsuz haberler geliyordu. Yakın zamanda aldığım haberlere göre; artık bu koca göl küçük bir su birikintisi olarak kalmış. * İçinde üzerindeki kocaman ağaçlarıyla birlikte yüzen adaları olan bu göl artık yok...
* Yüzen adaları üzerinde oldukça büyük boylara ulaşan kekiklerin kokusu da artık yok...
* Yüzen adaların altından adam boyunda turna balıkları artık yok...
* Göl kızıl kanatların sürü halinde gezintiye çıkmaları ile akvaryuma dönerdi. Artık onlar da yok.
* Gölün etrafında sayısız çiçekler olsa da; yabani iki tür menekşe sadece orada görülürdü. Artık onlar da yok...
* İlerde bir gün bu güzel göle tekrar gider, balık tutmak bahanesi ile kıyısında kamp atarım diye düşünürdüm.... Artık .....
Düzenleyen admin - 25.Ağustos.2008 Saat 20:39 |
|
![]() |
|
admin
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2007 Konum: Didim Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1005 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25.Ağustos.2008 Saat 20:24 |
Fotoğrafta görülen adalar irili ufaklı yüzlerce olurdu. Bölgeyi bilmeyen balıkçılar kıyıda olan kimi yerlere çıkarlar fakat bir süre sonra rüzgar ters esmeye başlayınca ada ile birlikte açıklara sürüklenirlerdi. O yıllarda cep telefonları da olmadığı için birileri farkedene kadar ada üzerinde mahsur kalırlardı. Başka yerde görmediğim bu yüzen adalar, gözünü kar hırsı büyümüş insanlar tarafından parça parça çiçek toprağı diye yurt dışına satılmış. Gölün suyuna zaten o yıllarda göz dikilmiş ve kalanı da kirletilmeye başlanmıştı. Can Yücel yaşasaydı da ağzını doldurarak ana-avrat küfür etse ne yaraşırdı... Düzenleyen admin - 25.Ağustos.2008 Saat 20:41 |
|
![]() |
|
admin
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25.Ağustos.2008 Saat 20:27 |
![]() |
|
admin
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25.Ağustos.2008 Saat 20:34 |
Ladik gölü çeşit çeşit balık kaynardı. Gelenin geri çevirmezdi. Kıyısında yaşayan köylüler yoksul fakat oldukça iyi insanlardı. Kendi yaptıkları gondol - taput karışımı, oldukça dengesiz sallar üzerinde uzun çubuklarla ayakta seyahat ederlerdi.
Sanıyorum bizim anılarımızda kalan içimizi acıtan bu kayıp, onların bir çoğununda ekmek kapısı olduğu için içlerini ayrı bir acı ile yakmıştır. Hadi be Can Baba doldur ağzını, senin gibi küfredemem ben!... |
|
![]() |
|
vatek
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 15.Kasım.2008 Konum: dijital dünyası Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15.Kasım.2008 Saat 14:02 |
|
merhaba
kışın donmuş halide güzeldi çok araba girmişti göle kayan yoldan çıkıp ha birde salaş bir restorant vardı tam karşısında balık yerken adalarda otlayan mandalarıda unutmayalım nasıl yok eden mandaları unutmadı isek
|
|
|
vatek
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |